چگونه بفهمیم گوشی نو است یا کارکرده؟ 5 روش تشخیص گوشی کارکرده از نو

کاربران گوشی‌های هوشمند همیشه نگرانی‌ها و سوالات زیادی در هنگام خرید دارند و یکی از بیشترین سوالاتی که اکثریت مشتریان از ما می‌پرسند این است که مطمئن‌ترین راه تشخیص گوشی کارکرده از نو چیست و چگونه بفهمیم گوشی که خریداری کردیم نو می‌باشد و دست دوم یا تعمیری نیست؟
تشخیص گوشی کارکرده از نو
آنچه در ادامه‌ی این مطلب می‌خوانید :

توصیه ما به تمام خریداران گوشی هوشمند این است که خرید خود را از فروشگاه‌های معتبر انجام دهند، چرا که احتمال کلاه‌برداری هنگام خرید از فردی که به صورت غیر رسمی خرید و فروش می‌کند و نظارتی بر فعالیتش نیست، بسیار بالاتر از خرید از فروشگاه‌های آنلاین و حضوری است که به صورت قانونی و رسمی فعالیت می‌کنند.

گاهی اوقات مشتریان با قیمت‌های پایین‌تری که افراد سودجو در بازار ارائه می‌دهند وسوسه می‌شوند، در نتیجه به خاطر عدم آگاهی در خرید خود متضرر می‌شوند و گوشی دست دوم یا تعمیری را به جای گوشی نو و پلمپ با قیمت‌های بسیار بالایی خریداری می‌کنند.

 

 

تشخیص گوشی کارکرده از نو

در این مقاله ما به 5 روش تشخیص گوشی کارکرده از نو اشاره کرده‌ایم که تمام کاربران بدون داشتن هیچ گونه علم و دانش قبلی به راحتی می‌توانند به کار بگیرند و از نو بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنند.

1.IMEI گوشی را در سامانه همتا چک کنید!

IMEI یک کد 15 رقمی منحصر به فرد برای هر گوشی است که اطلاعات مختلفی را در مورد آن دستگاه به ما می‌دهد. از این کد برای اعلام سرقت گوشی، تشخیص گوشی کارکرده از نو، قانونی بودن یا نبودن دستگاه و … استفاده می‌شود.

یکی از آسان‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌ها برای این که بفهمیم گوشی نو است یا کارکرده از طریق سامانه همتاست اما توجه داشته باشید که این کار را بلافاصله بعد از روشن کردن گوشی برای اولین بار و بدون این که هیچ سیم کارتی روی دستگاه بگذارید باید انجام دهید.

برای این‌کار احتیاج به کد IMEI گوشی خود دارید که با شماره‌گیری کد #06#* با گوشی موردنظر، به شما نمایش داده می‌شود. کد IMEI را از طریق تنظیمات گوشی نیز می‌توانید پیدا کنید. برای اینکار با توجه به سیستم عامل خود از یکی از دو روش زیر استفاده کنید:

  • اندروید: وارد تنظیمات گوشی شوید، گزینه About phone را انتخاب کنید و وارد بخش Status شوید، در این قسمت IMEI گوشی را مشاهده می‌کنید.
  • آیفون: وارد تنظیمات ایفون شوید و گزینه General را انتخاب کنید. بر روی About ضربه بزنید و صفحه را به سمت پایین اسکرول کنید تا به کد IMEI برسید.

 

حالا که کد را به دست آوردید قبل از هرکاری آن را با کدIMEI  که روی جعبه درج شده است مطابقت دهید تا مطمئن شوید جعبه متعلق به همان گوشی است و پس از آن نوبت به استعلام گوشی در سامانه همتا می‌رسد. برای این کار از 2 روش زیر می‌توانید اقدام کنید.

روش اول: وبسایت همتا

  1. وارد آدرس ntsw.ir شوید و از پایین صفحه گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
  2. کد 15 رقمی IMEI که پیدا کردید را در قسمت مربوطه وارد کنید، کد امنیتی را نیز وارد کنید و گزینه جستجو را بزنید.
  3. اگر در نتیجه استعلام عبارت “این دستگاه قبلاً با یک سیم‌کارت روشن شده است” را مشاهده کردید، به این معنا است که قبلا روی این گوشی سیم کارت قرار گرفته است و دستگاه نو نیست.

 

چگونه بفهمیم گوشی از چه تاریخی روشن شده؟

 

روش دوم: کد دستوری

  1. با گوشی خود کد #7777* را شماره‌گیری کنید و گزینه 1 را برای استعلام اصالت انتخاب کنید.
  2. سپس IMEI گوشی خود را وارد کنید و تایید کنید تا نتیجه استعلام برای شما پیامک شود و مانند روش قبل اگر در توضیحات عبارت “این دستگاه قبلاً با یک سیم‌کارت روشن شده است” را مشاهده کردید، به این معنی است که گوشی قبل روشن شده و سیم کارت بر روی آن قرار گرفته است.

2.شرایط ظاهری گوشی را چک کنید

یکی دیگر از عواملی که برای تشخیص گوشی کارکرده از نو باید به آن توجه کنید، ظاهر دستگاه است. توصیه ما به شما این است که در هنگام خرید هر محصولی، در همان فروشگاه سلامت ظاهری کالا را چک کنید. زمانی که گوشی خریداری می‌کنید حتما به محض باز کردن پلمپ دستگاه مطمئن شوید بر روی گوشی خط و خش و آثار ضربه وجود ندارد، بدنه گوشی خمیدگی ندارد، گرد و غبار در قسمت‌های مختلف دستگاه وجود ندارد.

این روش نتیجه قطعی ندارد، اما در بسیاری از مواقع همین نقص‌های ظاهری گوشی نشان می‌دهد که دستگاه قبلا باز و استفاده شده است و دوباره بسته‌بندی و به جای گوشی نو به فروش می‌رسد. رعایت این نکته در کنار دیگر روش‌های گفته شد، می‌تواند در تشخیص گوشی کارکرده از نو به شما کمک کند.

3.بررسی شماره سریال ایفون در وبسایت رسمی اپل

چگونه بفهمیم گوشی ایفون نو است یا کارکرده؟ در وبسایت رسمی اپل می‌توانید از سریال ایفون خود استعلام بگیرید و چک کنید که گوشی ایفونی که خریداری کرده‌اید نات اکتیو است یا قبلا اکتیو شده. اگر آیفون هرگز روشن و راه اندازی نشده باشد، می‌گوییم دستگاه نات اکتیو است و اگر حتی یک بار راه اندازی شده باشد به این معنی است که گوشی اکتیو شده است و قبلا پلمپ آن باز شده است. برای تشخیص نو بودن آیفون مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. برای این کار احتیاج به سریال دستگاه دارید، برای پیدا کردن سریال ایفون وارد تنظیمات Settings گوشی شوید و گزینه‌ General را انتخاب کنید.
  2. بر روی About ضربه بزنید، Serial Number را پیدا کنید و عبارت روبروی آن را یادداشت کنید.
  3. به آدرس سایت apple.com مراجعه کنید و مطابق تصویر شماره سریال ایفون خود را در باکس اول، کد امنیتی را در باکس دوم وارد کنید و در آخر Submit را بزنید و اطلاعات را تایید کنید.
  4. در نتیجه‌ استعلامی که برای شما نمایش داده می‌شود، اگر ایفون نات اکتیو باشد و تا به حال روشن و راه ‌اندازی نشده باشد عبارت “This phone has not been activated” یا “Please Activate Your Device” را در قسمت بالای صفحه مشاهده خواهید کرد.

 

تشخیص گوشی تعمیری

 

با استفاده از مراحل بالا می‌توانید ایفون نات اکتیو و ایفون اکتیو را از هم تشخیص دهید، اگر از کاربران گوشی‌های اپل هستید یا قصد خرید آیفون دارید، مقاله بهترین روش تشخیص ایفون رفرش، ریپک و پک اصلی هم می‌تواند بسیار برای شما مفید باشد. با بالا رفتن اطلاعات شما، احتمال این‌که افراد سودجو بتوانند شما را متضرر کنند کاهش پیدا می‌کنید.

4.حواستان به کارتن و متعلقات گوشی باشد

زمانی که قصد خرید محصولی را دارید، حتما جعبه آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که زدگی، پارگی و رنگ‌رفتگی ندارد، البته در نظر داشته باشید گاهی به خاطر روی هم قرار گرفتن کارتن‌ها ممکن است گوشه‌ها کمی جمع شده باشد، به هولوگرام و پلمپ گوشی دقت کنید. در بعضی مواقع فونت استفاده شده بر روی جعبه گوشی‌های رفرش و ریپک با فونت نوشته‌های روی جعبه گوشی‌های اصلی متفاوت است، بنابراین از نوشته‌ها نیز غافل نشوید.

پس از این‌که از سلامت کارتن دستگاه مطمئن شدید آن را باز کنید و همانطور که گفتیم شرایط ظاهری گوشی را چک کنید. مورد بعدی که باید مورد بررسی قرار دهید متعلقات و لوازم جانبی گوشی می‌باشد. اطمینان حاصل کنید تمام لوازم در جعبه وجود دارد و سالم هستند. برای این که بدانید دقیقا چه چیزهایی باید همراه گوشی می‌توانید از ویدیوهای آنباکسینگ گوشی‌ها استفاده کنید. در نظر داشته باشید که در لوازم جانبی بسیاری از گوشی‌ها آداپتور، هندزفری و …  وجود ندارد. توجه به این نکات به شما در تشخیص گوشی کارکرده از نو کمک می‌کند اما نتیجه قطعی ندارد.

 

روش تشخیص گوشی کارکرده از نو

 

5.بررسی نرم افزاری برای تشخیص گوشی نو از کارکرده

یکی از راه‌های تشخیص گوشی کارکرده از نو بررسی موارد نرم افزاری می‌باشد. چند مورد وجود دارد که هنگام روشن کردن و راه‌اندازی گوشی موبایل باید به آن دقت کنید، مطمئن شوید که زمانی که گوشی را روشن می‌کنید در مراحله اول راه‌اندازی می‌باشد، پس از آن بررسی کنید گوشی از قبل به وای فای متصل نشده باشد.

تنظیمات پیش فرض گوشی از جمله تم، صدای زنگ، برنامه‌هایی که روش گوشی نصب است را چک کنید و مطمئن شوید تمام آن‌ها مطابق چیزی است که کارخانه به طور پیش فرض بر روی گوشی‌های هوشمند تنظیم می‌کند. کارکرد باتری را نیز مورد بررسی قرار دهید.

توجه داشته باشید که تمام موارد بالا به جز عملکرد باتری به راحتی با یک بار بازنشانی به تنظیمات کارخانه (reset factory) ریست می‌شود و گوشی هم دوباره به مراحل راه‌اندازی اولیه برمی‌گردد، بنابراین تنها با اتکا به این موارد نمی‌توان نو یا دست دوم بودن گوشی را تشخیص داد.

نحوه پیدا کردن مدت زمان کارکرد گوشی اندروید

چگونه بفهمیم گوشی چقدر کار کرده است؟ این سوال ممکن است برای خیلی از خریداران گوشی نو یا دست دوم پیش بیاید. در بعضی منابع گفته شده است که در گوشی‌های هوشمند اندروید، می‌توانید از تنظیمات گوشی مدت زمان کارکرد دستگاه را مشاهده کنید.

برای این کار از تنظیمات گوشی اندرویدی گزینه‌ی About phone یا درباره گوشی را انتخاب کنید. بر روی گزینه وضعیت Status ضربه بزنید و در صفحه‌ای که باز می‌شود Up Time را پیدا کنید. عددی که کنار این گزینه مشاهده می‌کنید مدت زمان روشن بودن گوشی را نشان می‌دهد. اما باید بدانید که استنادی به این روش نیست، چرا که با یک بار خاموش و روشن کردن گوشی زمان کارکرد گوشی صفر می‌شود. بنابراین می‌توان گفت پاسخ مشخصی برای پیدا کردن میزان دقیق کارکرد گوشی و روشن بودن آن وجود ندارد.

سوالات متداول

همانطور که قبلا هم گفتیم اولین قدم انتخاب یک فروشگاه معتبر برای انجام خرید است و پس از آن نوبت به استفاده از روش‌هایی می‌رسد که برای تشخیص گوشی کارکرده از نو ذکر کردیم. در بین موارد ذکر شده مطمئن‌ترین راه بررسی IMEI گوشی در سامانه همتا می‌باشد که به دو روش قابل انجام است و بقیه موارد می‌تواند به شما برای تشخیص گوشی تعمیری و کارکرده در کنار استعلام سامانه همتا کمک کند.

ما در این مقاله به چندین روش، برای این که بفهمیم گوشی نو و اصلی است یا کارکرده اشاره کردیم، اما باید بدانید هیچکدام از آن‌ها تاریخ دقیق روشن شدن دستگاه را به شما نشان نمی‌دهد.

متاسفانه روشی وجود ندارد که تاریخ اولین روشن شدن گوشی‌ را نشان دهد. با استفاده از استعلام IMEI گوشی در سامانه همتا فقط می‌توانید بفهمید آیا تا به حال سیم کارت روی گوشی گذاشته شده است یا خیر.

سایر آموزش‌ها