14 نکته برای افزایش طول عمر باتری موبایل

افزایش طول عمر باتری موبایل یکی از دغدغه‌های تمام کاربران گوشی‌های هوشمند است و همیشه سوالات و باورهای غلط زیادی درباره‌ی نحوه‌ صحیح شارژ کردن موبایل و مراقبت از باتری گوشی وجود دارد. با ما در ادامه‌ی این مطلب همراه باشید تا شما را با 14 نکته برای افزایش طول عمر باتری موبایل آشنا کنیم و به سوالات شما پاسخ دهیم.
14 نکته برای افزایش طول عمر باتری موبایل
آنچه در ادامه‌ی این مطلب می‌خوانید :

باتری یکی از قطعات مهم و اصلی موبایل است که در طول زمان خواه و ناخواه دچار استهلاک می‌شود، اما با استفاده‌ی صحیح از آن و رعایت چند نکته‌ی ساده می‌توانید عمر مفید آن را افزایش دهید و به سلامت باتری موبایل خود کمک کنید. به طور معمول طول عمر باتری موبایل‌ هوشمند امروزی (لیتیوم یونی) 2 تا 3 سال است که طبق ارزیابی‌های انجام شده، حدود 300 تا 500 چرخه شارژ است و پس از آن، ظرفیت باتری تقریباً 20٪ کاهش می یابد و با عادت‌های اشتباه و استفاده‌ی غیر اصولی از باتری ممکن است این زمان به طور چشم‌گیری کاهش یابد. پس با ما همراه باشید تا با آگاهی بیشتری بتوانید از دستگاه خود مراقبت کنید.

اصول شارژ باتری موبایل

1- از گرما و سرما شدید اجتناب کنید.

باتری‌های لیتیوم یونی در گرما یا سرمای شدید عملکرد درستی ندارند. سعی کنید در هوای گرم گوشی خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید و اگر در یک منطقه سرد قرار دارید، بهتر است از قاب های ضخیم استفاده کنید که می توانند گوشی را گرم نگه دارند. سرما ممکن است به طور موقت به سلامت باتری آسیب برساند اما بدتر از هوای سرد، گرماست.

گرما بدترین دشمن برای باتری های لیتیوم یونی به حساب می آید و آسیب‌های جدی به باتری موبایل می‌زند. گرما، سرما و رطوبت شدید باعث می‌شود شارژ باتری تخلیه شود و بر طول عمر آن تأثیر بگذارد بنابراین برای محافظت از باتری گوشی سعی کنید موبایل خود را در جای خنک و خشک نگه دارید.

2- بهترین زمان شارژ گوشی بین 30 درصد تا 80 درصد است.

باتری موبایل را تا چند درصد شارژ کنیم؟ گوشی را چه زمانی به شارژ بزنیم؟ روش صحیح شارژ باتری موبایل چیست؟ آگاهی از نحوه‌ی صحیح شارژ کردن موبایل تاثیر به سزایی در  طول عمر و سلامت باتری موبایل دارد. ممکن است شما هم شنیده باشید که برای سلامت باتری موبایل باید آن را کامل تخلیه کنید و تا رسیدن به 100 درصد در شارژ نگه دارید، اما این یک باور غلط است و مربوط به باتری‌های قدیمی است، باتری‌های لیتیوم یونی به این شکل کار نمی‌کنند.

امروزه تلفن های همراه از باتری‌های لیتیومی استفاده می‌کنند و این باتری‌ها برعکس باتری‌های قدیمی هنگامی که کاملا شارژ می‌شود یا کامل تخلیه می‌شوند، بیشترین فشار را تحمل می‌کنند و طول عمر آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

بهترین روش شارژ جزئی است، در حالت ایده آل باید باتری خود را تا حدود 80 درصد شارژ کنید و از افت آن کمتر از 30 درصد جلوگیری کنید اما اگر اینکار برای شما ممکن نیست سعی کنید قبل از اینکه شارژ باتری موبایل به 20٪ برسد شروع به شارژ کردن آن کنید و تا قبل از رسیدن به 90٪ آن را از شارژ بکشید.

 

سلامت باتری

 

3- هنگام شارژ کردن از گوشی استفاده نکنید.

بسیاری از مردم نمی توانند حتی مدت کوتاهی هم از موبایل‌ خود دور شوند اما بسیار مهم است که هنگام شارژ شدن، از تلفن همراه خود استفاده نکنید یا حداقل از فعالیت‌های سنگین مانند بازی کردن یا تماشای ویدیو با گوشی بپرهیزید.

زمانی که با گوشی در حال شارژ کار می‌کنید باتری موبایل همزمان هم در حال شارژ شدن است هم در حال تخلیه شدن، بنابراین فشار زیادی به باتری وارد می‌شود و همچنین منجر به گرم شدن بیش از حد دستگاه می‌شود و همانطور که می‌دانید گرما بدترین دشمن برای باتری است. بهترین کار این است که هنگام شارژ موبایل را خاموش کنید یا اگر استفاده‌ی ضروری دارید سعی کنید حجم کار را بسیار سبک نگه دارید.

4- از شارژ کردن طولانی باتری موبایل خودداری کنید.

یکی از عادت‌های رایج و غلط کاربران تلفن‌های همراه که باعث کاهش طول عمر باتری می‌شود گذاشتن گوشی در طول شب تا صبح برای شارژ شدن است. طبق نظریه بسیاری از کارشناسان گوشی‌های هوشمند پس از شارژ کامل، جریان الکتریسیته را قطع می‌کند تا به گوشی شما آسیب نرسد اما باید این موضوع را در نظر گرفت که شارژ کامل و رسیدن ظرفیت باتری به 100 درصد باعث می‌شود باتری فشار بیشتری را تحمل می‌کند، دمای آن نیز افزایش پیدا ‌کند و عمر آن کاهش یابد. بنابراین اگر گوشی خود را در بازه‌ی شب تا صبح به شارژر متصل می‌کنید، نمی‌توانید قبل از رسیدن به شارژ کامل آن را جدا کنید و در طول زمان به آن آسیب می‌رسانید.

5- از کابل‌ و شارژر اصلی استفاده کنید.

بسیاری از مردم از کابل شارژ تقلبی یا شارژر شخص دیگری برای شارژ کردن موبایل استفاده می‌کنند. ممکن است کابل‌های تقلبی قیمت پایین‌تری داشته باشند اما می تواند به باتری گوشی شما آسیب جدی وارد کند و در طولانی مدت موجب ایجاد هزینه‌های بالاتری شوند، پس حتما از شارژهای استاندارد و اصلی استفاده کنید.

6- گوشی خود را آپدیت نگه دارید.

در بسیاری از مواقع مشکل تخلیه شارژ باتری با نصب به‌روزرسانی‌های سیستم عامل اندروید و iOS برطرف می‌شود. گاهی اوقات اشکالات نرم افزاری می توانند باعث ایجاد فشار بر روی باتری موبایل شما می‌شود و در این مواقع توسعه‌دهندگان از طریق به‌روزرسانی‌های سیستم عامل، رفع باگ‌ها این مشکل را برطرف می‌کنند، پس با به روز نگه داشتن موبایل خود همیشه آخرین رفع اشکال، بهبود حالت باتری و بهبود عملکرد دستگاه را خواهید داشت.

7- با استفاده بهینه، طول عمر باتری موبایل را افزایش دهید.

همانطور که قبل تر هم گفتیم باتری موبایل عمر مفیدی دارد و این عمر مفید در حدود 300 تا 500 چرخه شارژ است. استفاده بهینه از شارژ گوشی و غیر فعال کردن قابلیت‌هایی که به آن‌ها احتیاجی نداریم چرخه‌های شارژ را کاهش می‌دهد و در نتیجه باعث افزایش عمر باتری موبایل می‌شود. با استفاده‌ی درست از گوشی و انجام تنظیمات اصولی می توانید به راحتی مصرف شارژ باتری خود را کاهش دهید. در ادامه به چند نکته که باعث می‌شود شارژ موبایل دیرتر خالی شود و از انرژی باتری به طور بهینه استفاده شود اشاره می‌کنیم، رعایت کردن این نکات بسیار ساده است اما می‌تواند تاثیر به سزایی بر سلامت باتری موبایل در طولانی مدت داشته باشد.

1. تنظیمات صفحه نمایش خود را تغییر دهید.

بیشتر باتری گوشی‌های هوشمند صرف انرژی صفحه نمایش می‌شود و با بزرگ‌تر، روشن‌تر و واضح‌تر شدن صفحه نمایش گوشی‌ها این موضوع حتی بیشتر صادق است. برای جلوگیری از مصرف بیش از حد باتری توسط صفحه نمایش، روشنایی آن را در تنظیمات موبایل کم کنید و بگذارید بعد از 30 ثانیه به صورت خودکار خاموش شود، همچنین سعی کنید از تصاویر پس زمینه متحرک نیز استفاده نکنید، زیرا این کار باعث کاهش عمر باتری شما می شود.

2. اگر از وای فای و بلوتوث موبایل استفاده نمی کنید آن‌ها را خاموش کنید.

یکی از مواردی که باعث می‌شود شارژ موبایل با سرعت بیشتری خالی شود این است که وای‌فای یا بلوتوث موبایل را در حالی که استفاده نمی‌کنید روشن بگذارید چرا که برای جستجو و اتصال به شبکه یا دستگاه‌های دیگر انرژی باتری را مصرف می‌کند.

3. از حالت صرفه جویی در باتری (battery-saving mode) استفاده کنید.

اکثر گوشی‌های هوشمند دارای حالت صرفه جویی در باتری یا حالت کم مصرف هستند. در این حالت ممکن است نور صفحه نمایش کم شود یا در حالت سیاه و سفید قرار بگیرد و کارهایی را که می توانید با تلفن خود انجام دهید کاهش یا محدود کند اما عملکردهای کلیدی مانند تماس های تلفنی و ارسال یا دریافت ایمیل و پیامک تحت تأثیر قرار نمی گیرند. این ویژگی زمانی که شارژ گوشی رو به اتمام است می‌تواند بسیار نجات دهنده باشد.

نکته: اگر هرشب هنگام خواب تلفن خود را روی حالت کم مصرف بگذارید می‌توانید میزان مصرف شارژ گوشی را به طور قابل توجهی پایین بیاورید.

4. دستیارهای صوتی را غیرفعال کنید.

Google Assistant و Siri می‌تواند بسیار برای کاربران مفید باشد، اما باعث تخلیه باتری گوشی نیز می‌شود، چراکه دائماً به دستورات صوتی شما گوش می‌دهند. پیشنهاد می‌شود اگر به این ویژگی‌ها نیاز ندارید، آن‌ها را غیرفعال کنید یا حداقل عملکرد فرمان صوتی «Hey Siri» یا «OK Google» آن‌ها را غیرفعال کنید.

5. پوش نوتیفیکیشن ها (push notifications) را محدود کنید

با فعال کردن تمام پوش نوتیفیکیش‌ها گوشی شما باید مرتبا به اینترنت متصل باشد، چک کند و درصورت وجود اخبار فوری، ایمیل های جدید و غیره یک صدا یا پاپ آپ به شما اطلاع دهد و اینکار هر بار مقداری از باتری را مصرف می کند. توصیه می‌شود این ویژگی را فقط برای برنامه‌های مهم و کاربردی فعال کنید. در مسیر Settings > Notifications می‌توانید این قابلیت را غیر فعال کنید.

6. خدمات مکان یابی (location services) را محدود کنید.

بسیاری از برنامه‌ها این روزها موقعیت تلفن شما را دائما ردیابی می‌کنند. تنظیمات گوشی خود را بررسی کنید تا مطئمن شوید برنامه‌ها فقط زمانی که از آن‌ها استفاده می‌شود اجازه دسترسی به موقعیت مکانی شما را دارند. اینکار باعث می‌شود باتری هدر نرود. برای انجام اینکار از راهنمای زیر کمک بگیرید:

اگر آیفون دارید در مسیر Settings > Privacy > Location Services  تنظیمات دلخواه را اعمال کنید و اگر از گوشی اندرویدی استفاده می‌کنید به مسیر  Settings > Security & Location > Location > Advanced بروید و بطور کامل اسکن وای فای و بلوتوث رو غیرفعال کنین. یا اینکه در مسیر Settings > Apps & Notifications > Advanced > App Permissions دسترسی برنامه‌ها به موقعیت مکانی را ببندید.

7. فعالیت نرم افزارهای نصب شده را در پس زمینه موبایل بررسی کنید.

از آنجایی که هر اپلیکیشن میزان انرژی متفاوتی مصرف می‌کند شما می توانید تنظیمات باتری موبایل خود را بررسی کنید تا ببینید هر برنامه چقدر از کل مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهد و مصرف انرژی را کنترل کنید. همچنین می‌توانید به فعالیت پس‌زمینه هر برنامه نگاه کنید تا بررسی کنید که آیا زمانی که از آن‌ها استفاده نمی‌شود از باتری استفاده می‌کند یا خیر. به عنوان مثال اینستاگرام شما نیازی ندارد زمانی که به آن نگاه نمی‌کنید، خود را به روزرسانی کند!

در گوشی آیفون در مسیر Settings > Battery می‌توانید میزان مصرف باتری توسط برنامه‌ها را بررسی کنید و برای متوقف کردن فعالیت و بروزرسانی برنامه‌ها در پس زمینه گوشی به مسیر Settings > General > Background App Refresh بروید و گزینه‌ی Off را انتخاب کنید.

در گوشی اندرویدی اگر می‌خواهید فعالیت‌ها و بروزرسانی تمام برنامه‌ها در پس زمینه گوشی را محدود کنید از مسیر Settings > Network & internet > Data saver گزینه‌ی data saver را فعال کنید و اگر می‌خواهید اینکار را به تفکیک برنامه‌ها انجام دهید و برای هر برنامه تنظیمات متفاوتی اعمال کنید از مسیر Settings > Network & Internet > Mobile network > App data usage برنامه‌ی موردنظر را انتخاب کنید و تغییرات را اعمال کنید.

توجه: مراحل بالا ممکن است با بر اساس مدل‌های متفاوت موبایل کمی تغییر کند.

جمع‌بندی اصول شارژ باتری موبایل

به طور کلی می‌توان به نکات زیر برای مراقبت از سلامت باتری و افزایش طول عمر آن اشاره کرد:

  • از چرخه شارژ کامل (0-100٪) و شارژ کردن گوشی از شب تا صبح خودداری کنید.
  • حداکثر گوشی را تا 80 یا 90 شارژ کنید و اجازه ندهید شارژ موبایل از 20 درصد پایین تر بیاید.
  • از آن جایی که گرما به شدت سلامت باتری را تخریب می‌کند، هنگام شارژ گوشی خود را نپوشانید و آن را از مکان‌های گرم دور نگه دارید.
  • هنگام شارژ شدن موبایل، از اجرا کردن بازی‌های فشرده، پخش ویدیو، یا کارهای سنگین خودداری کنید.
  • فقط از کابل و شارژر اصلی و استاندارد استفاده کنید.
  • برای کاهش چرخه‌های شارژ، قابلیت‌هایی از موبایل که استفاده‌ای از آن‌ها ندارید را غیر فعال کنید.

همان طور که گفته شد باتری موبایل یک قطعه مصرفی است و هرچقدر درست از آن استفاده شود باز هم بعد از مدتی دچار فرسودگی می‌شود و عملکردش ضعیف می‌شود. با استفاده از نکات ذکر شده در بالا کاربران می‌توانند این عمر مفید را طولانی‌تر کنند. اما اگر شرایط باتری به گونه‌ای باشد که راهکار‌های گفته شده دیگر پاسخگو نباشد چاره‌ای جز تعویض باتری وجود ندارد و در اینجا کیفیت قطعه و مهارت تعمیرکار بسیار حائز اهمیت است. تعویض باتری موبایل در انواع برندها در مرکز تعمیرات آی زی سرویس به صورت تخصصی انجام می‌شود.

سایر آموزش‌ها